Taal: Nederlands (actief) Sprache: Deutsch
Hovershof Boerderij- en Minicamping - Omgeving
Minicamping Minicamping    Bed & Breakfast Bed & Breakfast    Gratis parkeren Gratis parkeren    Gratis WiFi Gratis WiFi

Omgeving

Historische boerderij

Camping Hovershof ligt rondom een historische boerderij die oorspronkelijk is gebouwd in 1778 (Rijksmonument). Op het terrein ligt ook een bakhuisje van hetzelfde bouwjaar. Het bakhuisje is nog in de oorspronkelijke staat en is in 2001 geheel gerestaureerd en authentiek ingericht inclusief nog in werking zijnde bakoven. Voor campinggasten is er gelegenheid om het huisje van binnen te bezichtigen. Ook behoren er een kapelletje en een dierenwiede tot Hovershof.

Direct aan het Pieterpad

De omgeving van camping Hovershof leent zich uitstekend als uitgangspunt voor een wandelroute of fietsroute. In het bijzonder voor de wandelaars van het Pieterpad. De beroemde pelgrimsroute loopt direct langs onze camping en u kunt vanaf de camping alle wandelaars langs zien komen. Tot voor enkele jaren terug liep de Pieterpad-route zelfs over het erf van hoeve Hovershof. Uitgebreide informatie over het Pieterpad staat op http://www.pieterpad.nl.

Bezienswaardigheden in de buurt

Hovershof is gelegen in het buitengebied van het dorp Velden (1 km), nabij Venlo (5 km) en Arcen (8 km) in het mooie en bourgondische Noord-Limburg. U bent in de omgeving van Nationaal park De Maasduinen, een prachtige omgeving waar u terecht kunt om te fietsen, wandelen of gewoon lekker rustig te verblijven. Boerderij- en Minicamping Hovershof is een ideaal uitgangspunt voor verschillende toeristische bezienswaardigheden en attracties.

  • Venlo biedt veel mogelijkheden tot winkelen, een bezoek aan het Limburgs Museum of gewoon lekker ontspannen op een van de vele terrassen, in een café of restaurant.
     
  • Arcen is een pitoresk dorp met gezellige terrasjes en winkels. U kunt er een bezoek brengen aan de prachtige Kasteeltuinen, de Hertog Jan Brouwerij met groot proeflokaal en terras, Graanbranderij De IJsvogel in een gerestaurateerde watermolen, of genieten van het lekkerste ijs van Nederland bij IJssalon Clevers. Midden in het aspergeseizoen worden de Asperge Fiets Vierdaagse Arcen gehouden. Arcen is per fiets en openbaar vervoer uitstekend te bereiken.
     
  • Grubbenvorst kunt u vanaf Hovershof hof zien liggen, aan de overkant van rivier de Maas. Het dorpje is met de veerpont eenvoudig te bereiken. U treft hier gezellige terrassen en een IJssalon van Clevers, die al verschillende malen is uitgeroepen tot Nederlands beste ijsbereider.
     
  • Lottum is een pittoresk dorp dat u bereikt door in Arcen met de veerpont de Maas over te steken. Het dorp staat bekend om haar prachtige rozen.

Andere bezienswaardigheden en toeristische attracties in de buurt zijn, onder andere:

Wij adviseren u en uw reisgezelschap graag over mogelijke uitstapjes die u kunt maken tijdens uw verblijf bij Boerderij- en Minicamping Hovershof.

Hovershof

Boerderij en Minicamping

John en Lisette Peters
Vorstweg 50
5941 NV Velden
M: 06-27500634